علت جلوگیری از ورود مردان به آشپزخانه در گذشته سوهان و نبات زعفران کیلویی می باشد!

در بین آشپزهای سوهان باور جالبی وجود داشت زنانی که سوهان را باور کردند اگر مردها به آشپزخانه سوهان بیایند خراب می شود.

 اما دلیل دیگری برای جلوگیری از ورود مردان به آشپزخانه سوهان وجود داشت و زنان نمی خواستند مردان طرز تهیه سوهان و دستور پخت مخفی آن را یاد بگیرند.

سوهان

عشق شاه به سوهان

ده ها داستان وجود دارد که مردم درباره حادثه تولد سوهان و چگونگی نامگذاری آن سوهان تعریف می کنند.

آنها می گویند ناصرالدین شاه قاجار که سومین پادشاه سلطنتی اش در تاریخ ایران است، برای مراسم افتتاحیه در قم رفت این شیرینی حلوای خوشمزه را یک بقال به او داد.

یکی از شیرین کننده های طبیعی که افراد زیادی علاقه به خرید آن دارند نبات زعفرانی کیلویی می باشد.

از طعم بهشتی آن لذت برد و اظهار داشت که برای شکم پرش مانند سوهان عمل می کند و تمام غذای غلیظ را درون آن می مالید اما نقل دقیق‌تر می‌گوید که نام سوهان مربوط به یکی از بزرگان قاجار است.

سوهان بر اساس دستور پخت های اصیل و با روش های سنتی طبخ تهیه می شود و در قنادی های سنتی سراسر قم به فروش می رسد. 

سوهان با کیفیت اصلی ساخت قم، اما تولیدکنندگان سوهان به دلیل محبوبیت بالا، محصولات خود را به شهرهای دیگر ایران و سایر کشورها نیز صادر می کنند.

چه چیزی طعم فوق العاده سوهان را می سازد؟

سوهان یک شیرینی ترد سنتی ایرانی با دستور پختی قدیمی است که بیش از یک قرن است که مخفی مانده است.

در قم، هر کارخانه سوهانی حداقل یک نوع سوهان منحصر به فرد با دستوری اسرارآمیز دارد تا آن را به بازار عرضه کند و در طعم این حلوای مورد علاقه نوآوری بیافزاید.

دستور العمل های کلی برای پخت سوهان تعداد انگشت شماری است که به نظر می رسد چیز مهمی نباشد. اما این فقط مواد تشکیل دهنده و نحوه ترکیب آنها نیست که یک سوهان اصلی را می سازد!